вівторок, 13 березня 2018 р.

Тарас Шевченко – великий пророк воскресіння України

    11 березня у Брошнів-Осадському Народному домі відбулося літературно-мистецьке свято «Вшануймо тебе, Кобзарю», в якому взяли участь представники всіх трьох населених пунктів Брошнів-Осадської ОТГ.
    Учні Брошнів-Осадського ліцею та Креховицької гімназії представили театралізовані  інсценізації творів  Т. Шевченка «Катерина» та «Причинна».
 

    Переможці обласного огляду-конкурсу читців поезії Великого Кобзаря Євген Довган та Надія Мартинів прочитали послання Кобзаря «І мертвим, і живим, і ненародженим» і баладу «Тополя».
Зворушливо і мелодійно звучали слова Т. Шевченка, які перелилися у музичні твори, у виконанні хорового колективу Брошнів-Осадського Народного дому, фольклорного колективу «Кадобняночка» та ВІА «Карпатські зорі».
Читали  поезії Великого Кобзаря і представники  місцевої на районної влади Назарій Іванів, Наталія Олексюк та Володимир Борович.
    Продовженням концертної програми  стали духовні  пісні у виконанні  пароха УГКЦ «Серця Ісуса і Серця Марії» з  м. Долини о. Вітольда Левицького та його творчої команди.
    Свято пройшло у творчій, патріотично налаштованій та духовно піднесеній атмосфері і  завершилось спільним виконанням «Многая літа».
 В фойє Брошнів-Осадського НД гості та учасники святкового дійства мали можливість ознайомитись з книжково-ілюстративною виставкою-портретом «Безсмертна слава Кобзаря», яку підготували працівники Брошнів-Осадської міської бібліотеки.  

Немає коментарів:

Дописати коментар