пʼятницю, 24 травня 2019 р.

ШЕВЧЕНКІВСЬКА КОЛЕКЦІЯ КАРТИН ХУДОЖНИКА О.Й. ОЛЕКСЮКА


    23 травня в Брошнів-Осадському Народному домі пройшло урочисте відкриття тематичної виставки «Шевченківська колекція картин художника Олексюка», присвячене 158-річниці перепоховання Тараса Шевченка та Дню Героїв, адже 23 травня - день вшанування борців за волю України, день пам’яті усіх українців які присвятили своє життя нашій з вами свободі.
 
    Урочистості спільною молитвою розпочали священики о. Олег Ангельчук та о. Іван Креховецький . Героїв, які поклали своє життя за незалежність України, вшанували хвилиною мовчання.
    Всіх присутніх з Днем героїв та відкриттям виставки привітала головний спеціаліст відділу культури Брошнів-Осадської ОТГ Курташ Ірина.
    22 травня – це важлива дата для кожного українця. У цей день прах Тараса Григоровича Шевченка, згідно з його заповітом, було перепоховано в Україні. Цього року ми відзначили 158-му річницю перепоховання Кобзаря на Чернечій горі.
     Виставка викликала неабияку зацікавленість, адже на ній були представлені 17 копій картин Тараса Шевченка з творчого доробку Олександра Олексюка.

    Виставку наші краяни побачили завдяки наполегливій, багаторічній, кропіткій і подвижницькій праці нашого земляка, уродженця села Брошнів художника Олександра Йосиповича Олексюка. У його творчому доробку понад 80 картин – копій художніх полотен Великого Кобзаря. Як стверджують фахівці, це майстерні і досконалі копії картин Шевченка. Олександр Олексюк ознайомив всіх присутніх із своїм життєвим і творчим шляхом.
 
    Долучилася до цього заходу і Брошнів-Осадська міська бібліотека, підготувавши книжково-ілюстративну виставку «Останній шлях Кобзаря в Україну», яка гармонійно вписалася в оформлення виставкової зали.


Немає коментарів:

Дописати коментар