четвер, 24 січня 2019 р.

У БРОШНІВ-ОСАДСЬКІЙ ОТГ ВІДЗНАЧИЛИ 100-РІЧЧЯ ПРОГОЛОШЕННЯ АКТУ ЗЛУКИ УНР І ЗУНР


    22 січня в бойківсько-лемківській світлиці Брошнів-Осадського НД  відбулися урочистості з нагоди національного свята нашої державності – Дня Соборності України  – історико-літературна композиція «Україно, соборна державо», підготовлені працівниками Брошнівських бібліотек та НД.

    В заході взяли участь духовенство, учасники АТО, керівники та працівники установ, підприємств та організацій, учні старших класів ліцею та всі небайдужі жителі громади.
    Короткий екскурс в історичне минуле України, зокрема у далекий 1919 рік, зробив учитель історії Ярослав Павляк.
    Вітаючи учасників зібрання, заступник голови Брошнів-Осадської ОТГ Наталія Олексюк зазначила, що День Соборності є великим Днем в історії українського народу, української держави і особливо актуальними для кожного з нас сьогодні.
    Під час урочистостей від учасників зібрання було здійснено покладання квітів до пам’ятника Дмитру Вітовському, а також усі присутні в залі хвилиною мовчання вшанували пам’ять воїнів, які віддали своє життя за єдність та свободу нашої країни.
    Продовжилися урочистості яскравою концертною програмою у виконанні талановитої  молоді  ОТГ, хорового  колективу  Брошнів-Осадського Народного дому та ВІА «Карпатські зорі».

    Гості та учасники заходу  мали можливість переглянути книжково-ілюстративну виставку «100 років на шляху єдності та державної незалежності України», яку презентувала Брошнів-Осадська міська бібліотека.

Немає коментарів:

Дописати коментар