четвер, 9 листопада 2017 р.

Дмитро Вітовський – видатний державний та військовий діяч ЗУНР


    В середу, 8 листопада, на площі перед Брошнів-Осадським Народним домом біля пам’ятника Дмитру Вітовському відбулися урочистості та відправилася панахида з нагоди відзначення 130-ої річниці з дня народження видатного борця за волю України, Державного секретаря військових справ ЗУНР.


    Вшанувати  вірного сина України Дмитра Вітовського, незважаючи на прохолодну та похмуру погоду,  прийшли священики, представники місцевої та районної влади, громадсько-політичні діячі та активісти громади, працівники підприємств та організацій, учні школи та ліцею,  пенсіонери, приїхали гості з Івано-Франківська, Рожнятова, Крехович.



    Велелюдне віче підтвердило небайдужість жителів селища та околиць до історії українського народу  та своїх героїв. Постать Д. Вітовського є достойним прикладом для виховання почуття національної відповідальності, гідності, патріотизму не тільки в української молоді, але й старшого покоління.

       До заходу долучилися і працівники Брошнів-Осадської міської бібліотеки, підготувавши книжково-ілюстративну виставку-портрет «Дмитро Вітовський – лицар Листопадового чину», яка була розміщена в новоствореному музеї історії боротьби українського народу на другому поверсі НД.




Немає коментарів:

Дописати коментар