вівторок, 7 лютого 2017 р.

Лемки - діти втрачених Бескидів

     3 лютого в Брошнів-Осадському Народному домі пройшов великий культурно-масовий захід, присвячений 70-річчю депортації лемків з території сучасної Польщі. 

  
     На запрошення голови міжрайонного регіонального товариства «Бескидське земляцтво» Лесі Марканич на зустріч прибуло чимало гостей  з Польщі, Львова, Івано-Франківська, Долини, Калуша, Копанок.

    Благословив зустріч отець Володимир Майка, а далі ведуча заходу Любов Ваків запрошувала до виступів як гостей, так і місцевих аматорів сцени. Дарував свій чудовий спів отець Вітольд Левицький з Долини. З прекрасними лемківськими піснями виступили Богдан Креховецький та Юрій Семко, юна гостя з Івано-Франківська Наталя Мандроцин, аматорський хоровий колектив «Союзу українок» з Рожнятова, ансамбль викладачів Брошнівського лісопромислового ліцею «Коралі».

    Завідуюча Брошнів-Осадською міською бібліотекою підготувала книжково-ілюстративну виставку «Вічний поклик серця», яку з цікавістю переглянули гості та учасники святкового заходу. На виставці була представлена вся наявна в фондах міської бібліотеки література про лемків, Лемківщину та трагічну історію депортації.





Немає коментарів:

Дописати коментар